مگه چی میشه یکم مهربون باشیم ؟؟؟؟؟

وبلاگی برای حمایت از ماهی های کوچک غممگینی که میمیرند

مگه چی میشه یکم مهربون باشیم ؟؟؟؟؟

وبلاگی برای حمایت از ماهی های کوچک غممگینی که میمیرند

کاهش بارندگی 10 درصد در وضعیت دریاچه ارومیه نقش دارد

 
 
 
سبزپرس – گروه محیط طبیعی: نتایج یک پژوهش در دانشگاه تبریز نشان می دهد که تغییرات جوی و کاهش بارندگی تنها 10 درصد در وضعیت دریاچه ارومیه نقش دارد.

به گزارش سبزپرس، اخیراً مجله بین المللی «مدیریت منابع آب» (Water Resources Management) اقدام به انتشار مقاله ای از نتایج یک پژوهش در دانشگاه تبریز کرده که طی آن مشخص شده که کاهش نزولات آسمانی تنها 10 درصد در کاهش سطح آب دریاچه ارومیه نقش داشته است. 
در این مطالعه که توسط دو تن از پژوهشگران دانشگاه تبریز به نام های «حسن زاده» و «ضرغامی» به انجام رسیده با استفاده از مدلسازی سیستم های پویا نشان داده شده است که کاهش ورودی آب به دریاچه به دلیل استفاده بیش از حد از آب های جاری و همچنین تغییرات اقلیمی حدود 65 درصد، ساخت سدها حدود 25 درصد و بارندگی بر سطح دریاچه تنها 10 درصد در کاهش ارتفاع سطح آب موثر بوده است.
هر چند که این پژوهش بیشترین علت کاهش سطح آب در دریاچه را «بهره برداری بیش از اندازه از منابع آب سطحی» و «تغییرات اقلیمی» می داند، اما سهم هیچ یک از این دو را به طور مجزا مشخص نکرده است. 
نکته قابل توجه در این پژوهش، سهم سد سازی است که 25 درصد مشخص شده در حالی که مسئولان وزارت نیرو، این سهم را کمتر از 10 درصد عنوان کرده اند. مدیرعامل اداره آب منطقه ای آذربایجان غربی سال گذشته به سبزپرس گفته بود که سدها تنها هفت درصد در وضعیت دریاچه ارومیه موثر بوده اند و چندی قبل نیز در گفت و گو با روزنامه شرق، این سهم را پنج درصد عنوان کرده بود. 
همانند بسیاری از پژوهش های پیشین، در این پژوهش نیز سهم عوامل انسانی در وضعیت دریاچه ارومیه به عنوان مهمترین دلیل مشخص شده است و با احتساب اینکه قریب به اتفاق دانشمندان، تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین را در پی فعالیت های انسانی می دانند، می توان گفت 65 درصد عوامل مربوط بهره برداری های آب بدون احتساب سدها است که اگر سدسازی نیز به آن اضافه شود، 90 درصد علل کاهش سطح دریاچه ارومیه مربوط به عوامل انسانی است. 
مشخصات این مقاله به شرح زیر است: 
Hassanzadeh, E., M. Zarghami, et al. (2011). "Determining the Main Factors in Declining the Urmia Lake Level by Using System Dynamics Modeling." Water Resources Management: 1-17 

 

 

 

منبع :  سبز پرس

نظرات 3 + ارسال نظر
سعید شنبه 17 دی‌ماه سال 1390 ساعت 10:12 ب.ظ

شب بخیردوست عزیز
باز دریاچه ارومیه باز درد و باز غم باز مصیبت
اینجا ایران است جز این قلم نمینویسد جز این مردم حس نمیکنندبقول دوستان دریاچه ارومیه را از این پس باید در تاریخ خواند
موفق و سربلند باشید



هیچ وقت به روزی نمیرسیم که دریاچه ارومیه برامون فقط تو تاریخ باشه !!!


مطمئن باشید هیچ وقت همچین روزی نمیرسه
خدا با ماست !!

سعید چهارشنبه 21 دی‌ماه سال 1390 ساعت 10:05 ب.ظ

گول آقا جمعه 21 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 12:29 ب.ظ http://golaga.blogfa.com/

آبجی خیلی مخلصیم. یاشاسین اورموگولی یاشاسین بیزیم غیرتلی وشانلی باجیمیز

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد